Doorgaan naar hoofdcontent

PvdAer Martijn van Dam op één...

Het moet gezegd, de kersverse partijvoorzitter van de PvdA,  Hans Spekman heeft het goed gezien.
Laat uit de PvdA Tweede Kamer-fractie maar een voorzitter kiezen door de leden. Deze happenings zorgen er voor, dat weer een aantal zaken via de eigen inbreng van verschillende kandidaat-voorzitters op de juiste plaats op de partij-agenda komen. Met zo'n reisje-langs-de-velden worden de kussens opgeschud en worden de echte prioriteiten van-onder-op gedragen! Bovendien komt er werkelijk een bijzondere positieve rooie energie los. Een ongekende verbinding tussen alle PvdA leden (R)en sympathisanten (ikzelf - geen lid) zoals nu, in deze tijd van belachelijk en schaamteloos onbebul en - grofheid, kneiter belangrijk. De sociaal-democraten moeten nu het Rutte-Wilders (wan)tij keren. Die gedachte onder de leden was gisteravond al in Groningen voelbaar en nu ook weer in Leeuwarden. De geest is uit de fles!
Als je echt luistert hoor je tussen de regels door best wel individuele verschillen tussen de fractievoorzitter kandidaten; Ronald Plasterk, Diederik Samsom, Nebahat Albayrak, Lutz Jacobi en Martijn van Dam. Stuk-voor-stuk uitstekende kandidaten. Maar wie is de beste? Vanmorgen stonden ze gereed in een volle en gezellige Publieke PvdA Arena in 058 (gang van de Blokhuispoort,  nabij Cafe De Bak) op uitnodiging van de locale PvdA afdeling. Ze werden stevig aan de tand gevoeld door een deskundige LC redacteur en uebertwitteraar, afkomstig van een bovenwinds (w)eiland:  @asingwalthaus. Als laatste in de eerste line-up reageerde de Benjamin, Martijn van Dam (..what's in a name?)  "We gaan de strijd om de macht voeren, die de burgers aan de grote bedrijven heeft verloren" en o.a. op de behoudende inbreng van de anderen "Ik zou het via een wat optimistischer lijn willen zien" Juist als je van een leider van de grootste sociaal-democratische partij in ons land, hoop, visie, strategie en sociaaldemocratisch toekomstperspectief verwacht, Kijk... dan is deze uitspraak van Martijn van Dam nu by far het meest overtuigend van allemaal, zegt R, die mag stemmen en nu zeker weet op wie!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel