Doorgaan naar hoofdcontent

Geheime schaatswedstrijd op de Zwette

Vanmiddag vrij genomen en voor het eerst deze winterperiode een schaatstochtje gemaakt. Tegenwinds naar de Boksumerdam in 058. De bonus was royaal! Terug windje in de rug naar Sneek. Op de heenweg, kwam ik dit voertuig - met de onbekende mister X aan het stuur en op de pedalen - tegen. Hij veegt hier op de Zwette nabij Oosterwierum de baan voor een evenzeer onbekende opdrachtgever.
Omstanders op de Zwette beweren, dat er zeer binnenkort een wilde geheime wedstrijd op het traject tussen twee van de 11steden: Leeuwarden en Sneek op handen schijnt te zijn. Wie het eerst in Sneek over de meet bij de Waterpoort komt is de winnaar. Alle technieken zijn toegestaan. De meeste Internationale brood langebaanschaatsers zijn uitgenodigd om te strijden om een grote besomming aan prijzengeld. MTV camera's langs de Zwette-oevers coveren deze unieke Skate-happening. Een puissant rijke oligarch van Russische herkomst is de hoofdgeldschieter van dit bijzondere commerciële  ijs spektakel. Zijn enige nadrukkelijke randvoorwaarde is dat deelneming door Ver(Wennemars) aan het spektakel is uitgesloten.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel