Doorgaan naar hoofdcontent

De Vos is nog altijd Sluw!

Kan dat nog vandaag? Een middeleeuws verhaal in een echte middeleeuwse omgeving? Ja zeker! De voorstelling Reinaart de Vos door leerlingen Productief Leren, begeleid door Theatergroep de Kat van de Buren  (Jiske Gunkel, Margarite Smit en Marye van Dalen) was daar gisteravond in het Muiderslot het levendige bewijs van!
Een energieke mix van hedendaags spel en middeleeuws bedrog! Reinaart is een sluwe vos, die zijn dorpsgenoten regelmatig dwars zit.
Iedereen vind dat hij daar nu eindelijk eens gestraft moet worden! Maar is de vos wederom te sluw...?
De leerlingen van Productief Leren speelden vol overgave de sterren van de januari-hemel op deze historische plek aan de voormalige Zuiderzee. Uniek was daarbij ook, dat het gehele Muiderslot als speelveld tot hun beschikking stond. Voor het publiek werd deze voorstelling hierdoor een bijzonder belevenswaardig en dynamisch geheel. De leerlingen hadden een workshop Theater gevolgd met als belangrijk doel acteren, samenwerken en zelfontplooiing. Ook zijn ze getraind in het improviseren rondom verschillende thema's. zoals bedrog, onrecht en statusverschillen.
Kijk onderstaand naar mijn beeld-impressie van hun prachtige voorstelling.
De Stars uit de voorstelling zijn:
Reinaart    Jelmer
Isengrim    Benjamin
Nobless    Yancy
Grimbaart  Faay
Bruin         Hidde
Tibert        Shanice
Cuwaart/Belijn/Cantecleer Shima


  

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel