zondag 13 november 2011

Koperblazers actief in de Martini Kerk Sneek

Amsterdam Brass Quintet at the Martini Sneek.
Gisteravond de sterf-en verjaardag (1908-1975) van mijn vader herdacht. Hij was een begenadigd muzikant. De Stichting Culturele Evenementen Martinikerk (SCEM) bood gisteravond daarvoor een perfect podium met zeer toepasselijke muziek. Het Hoornkwartet Brabants Orkest speelde voor de pauze. Ik moet zeggen prachtig gespeeld! Maar qua presentatie kon het beter! Er valt voor onze Brabantse blazers wel wat te verbeteren. Dat komt volgens mij de kwaliteit van hun optredens alleen maar ten goede. Daarna, na de pauze nam het Amsterdam Brass Quintet het stokje over. Jonge Amsterdamse koperblazers die bezig zijn hun publiek op een nieuwe manier te bereiken.
Daar heb ik vanavond tijdens het optreden niet veel van gemerkt. Alhoewel ik de Amsterdamse presentatie vlotter vond als de Brabantse. Maar dat terzijde. Ik was onder de indruk van de individuele klasse van de heren en hun klankkleur. Begin 2006 toen het Amsterdam Brass Quintet nog maar een maand bij elkaar was hebben zij zich twee dagen opgesloten in het kleine kerkje te Sandfirden. Dit had cd "First" tot gevolg. 
Als uitsmijter gisteravond in de Sneker Martini hadden de heren van het Amsterdam Brass Quintet de Mcartney/Lennon song "Penny Lane" bedacht. Een verrassend, eigen en indrukwekkend intro met een picolotrompetsolo gespeeld in de lijn van Dave Mason, die het in 1966 voorspeelde in de studio op aangeven van Paul Mcartney