Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit augustus 14, 2011 weergeven

IFKS Skûtsjesilen. Pilot in Hindeloopen

Ik kreeg een sms-je "Je zit aan het slot van de leader Skûtsjesilen 2011 van Omrop Fryslan TV!" Nou, niet alleen daarom was de proloog IFKS skûtsjeregatta in Hylpen weer met afstand super attractief.
Wind, zeilen, veel publiek en een prima sfeer. Voor mij en vele Hylpers om utens heeft deze jaarlijkse gebeurtenis daarnaast nog een hoog reünie gehalte.
Het is not done om inhoudelijk over deze ontmoetingen met zoveel moois, humor en ontroerends te bloggen, echter een paar plaatjes van mijn vrienden out-of-the-streets-of-Hindeloopen, wil ik jullie niet onthouden..
De trots van mijn moeder

Vijftig jaar geleden werd de Berlijnse Muur gebouwd door de DDR. Ossi's en Wessi's gescheiden. Deze gebeurtenis maakte diepe indruk op ons. Als 10 jarigen keken mijn schoolmaat en buurjongen Gauke Amsterdam en ik bijna dagelijks om 20:00 uur naar de vorderingen van de bouw in het NTS journaal.
In de huiskamer-en-suite (de trots van mijn moeder ) werd tussen de serre- deuren - op Buren C84 en na vernummering 50 te Hindeloopen -  de Berlijnse Muur de basis van ons persoonlijke historische en politieke besef.
Daarom snap ik ook niks van sommige jonge lui, die geen flauw benul hebben van politiek en geschiedenis. Soms houd ik over zoveel onbenul, mijn hart vast........Maar gelukkig is niets is wat het lijkt!
De mooiste Schlager alle Schlagers is deze.
IJzersterk uit het Leven en uit "den damalichen DDR'' maar....op repertoire van een Wessi topper.