Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juli 10, 2011 weergeven

Bolwerk - Fryske Cash Project

Toen ik vorig jaar de eerste tweet las over het project Johhny Cash in het (boere) fryske dacht en twitterde ik meteen: "Poaten af fan Cash"  Ik ben gek op de Fryske taal, maar heb een bloedhekel aan sommige van die fanatieke djip-fryzen. Dat zijn van die roofvissen, die zeldzame modderkruipers (Hylpers) bedreigen. Stel je voor, dat die JC als icoon of als dekmantel gaan gebruiken. Ik moet er niet aan denken! Van aanvankelijke scepsis dus ben ik gaandeweg, ook door de tweets van mede-bedenker van het project, Jacco de Boer en door mijn (toevallige ) ontmoeting in de kroeg met de Leeuwarder zanger Cees Greuter, min of meer enthousiast geraakt over dit project. Temeer omdat er ook geen knaak subsidie aan te pas komt!
Gisteravond was de de langverwachte CD presentatie. Een twee uur durende show in het Bolwerk. Zowat alle artiesten leverden hun Fryske bijdrage. De echte persoonlijkheden en performers zoals Anneke Douma en Rients Gratema spatten van het Bolwerk podium. Qua uitstr…

Johnny Cash The Real Thing

In vervolg op mijn vorige blogje, dit uit alweer 2007 ( 2012 mijn eerste bloggers-lustrum) vandaag in de reprise.
Vandaag een clipje van Johnny Cash, waarin hij zingt over een zondag-morgen-gevoel.
Natuurlijk gaat deze tekst van Johnny niet over het veilige ZGEVOEL van welgemanierde en vrome lieden, maar over de eenzaamheid van de brekebenen en de outlaws, de echte uitverkorenen, ......dus!
Mooi, die Johnny Cash! Hij heeft wat te melden!
Kijk&Luister, maak er vandaag een fijne zondag van!