maandag 21 maart 2011

Jet Harris van The Shadows

Het volgende bericht las ik vorige week in de krant:
LONDEN - De Britse basgitarist Jet Harris is vrijdag op 71-jarige leeftijd aan kanker overleden. Hij was de naamgever van de band The Shadows en speelde bas op de Cliff Richard-hit Living Doll in 1959.
Ik vroeg mijn lagere Openbareschool maat thans artiesten-manager en Shadows-adept sinds 1959 B.H er Roelof Valk uit Hylpen om een reactie.
"Ik ben op mijn twaalfde door the Shadows in kontakt gekomen met de pop muziek  Ik denk dat het toen meer muziek voor teenagers hete of populaire muziek.
The Shadows waren in het begin van hun carrière toch Hank B Marvin, waar iedereen tegen op keek! Een bas gitarrist was maar een uit de band. Toen Jet Harris de band verliet hoorde ik daarna -toen ik wat ouder werd - op de radio zijn no 1 hit Diamonds. Een nummer dat met een basgitaar gespeeld werd ,was in die tijd heel apart. 
Dat nummer is mij altijd bij gebleven. Mooi nummer. Ik herriner me Jet Harris altijd als de man en de maker van Diamonds. Maar niet zo zeer, dat hij in de Shadows speelde. Hij was wel de man, die de bandnaam van The Shadows heeft bedacht. Jet Harris zal voor mij altijd een Diamand blijven!"
Per slot van rekening bracht Roelof Valk mij eind vijftiger, begin jaren zestig al in kontakt de met muziek van The Shadows. Dat kwam weer doordat  Roelof een grote broer had: Luit Valk. Hij werd later  drummer van de bekende The Endeavours Four. Deze Endeavours coverden veel Shadowsnummers.