zaterdag 5 maart 2011

To The Heartland Vitaminedruppels

"Hekking" ja. ik weet het wel......;-)
foto gemaakt door  Hennie Doevendans.
Met het nummer Washing Of The Water  (kijk naar de maker Peter Gabriel) had ik na dertig seconden al een brok in mijn keel. Dat is mij gedurende de voorstelling gelukkig nog vaker overkomen.
Twaalf songs "surplace"! En wat voor songs.....Ademloos, dik twee uur achterelkaar heb ik op het puntje van mijn stoel zitten kijken, ervaren en luisteren naar Laagland, de werkelijk prachtige muzikale schilderijen van Ricky Koole en Leo Blokhuis. Een batterij recensenten heeft al over de plaat To The Heartland van Ricky geschreven. Dat doe ik niet. Maar laat ik er toch een ding over zeggen (Wullah, let me takki you een ding). Iedereen, die gisteravond in Theater Sneek aanwezig was heeft het zelf live kunnen zien en horen. Het is ronduit een prachtige plaat. Stuk-voor-stuk subliem in perfecte balans geordende songs. Prachtig gezongen en uitgevoerd in schitterende arrangementen. Ricky Rocks! Leo, die op zijn bekende en onnavolgbare wijze het hele en gedetailleerde verhaal van de songs verteld. Met alle bekende maar ook onbekende dwarsverbanden. "Zoek de ontspanning in een liedje en laat de ontroering toe" of woorden van gelijke strekking hoorde ik Leo tijdens de voorstelling zeggen. Kijk, uiteindelijk.....daar draait het allemaal om in het leven.
Daarom zijn mensen zoals Ricky en Leo, maar natuurlijk ook de plaats waar het allemaal gebeurd - Theater Sneek - onmisbare vitamine-druppels in ons dagelijkse leven onder de Zon. Nou Su!