zaterdag 19 februari 2011

Tableau de la Poesy in Het Rode Hert

Nico Dijkshoorn samen met zijn beste Maat, tevens bassist van zijn Band.  Beiden gisteravond, in het Sneker Rode Hert,  beslist niet hijgend aan de Jacht ontkomen. 
In tegendeel ....Poëzie en Performance van Nico, kan het leven van een mens veranderen. Gelukkig was ik daar was ik al van overtuigd. Daar houd ik het -helemaal na gisteravond - vooralsnog maar op!  
Na afloop heb ik nog een paar woorden met de Maestro's gewisseld.
Met name over hun vernieuwde en nog in door-ontwikkeling zijnde optreden in DWDD.
Anderhalf miljoen kijkers, elke keer! "Bij een optreden in een zaaltje met zo'n twintig toeschouwers, zou ik dood nerveus zijn"  aldus Nico en verder "Ik ben van nature een muzikant"
Een uitgesproken Telecaster fan de kast, de balk, het geluid, de uitstraling....noem verder maar op, het zijn woorden, zoals ik ze van hem had verwacht en waarvan de passie afdruipt. 
Zo, van die echte Gitaarjongens, zoals ik ze onder anderen ook in de nabije familie heb. Ook twitteraar Gerben Hart is er zo eentje! Hij speelt met zijn band The Aspen Gems zondag a.s. in Groningen.
Vergeet Den Karst in Bouwmantsje zeker in dit verband, ook niet!
Zoals ik al eerder zei bij het optreden van Nomy Rosenberg, vorige week in het Bolwerk: "Superlatieven laten we achterwege"... Bij een man zoals Nico Dijkshoorn moet je daar echt niet mee aankomen.
Bovendien heeft hij die echt niet nodig! De man is een fenomeen, dat wel!Henk en Nico light-verse adepten.