Doorgaan naar hoofdcontent

Skûtsjesilen is myn nocht....

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik heb een stevige haat liefde verhouding met het SKS skûtsjesilen. Vooral met het hele circus er om heen. Heel vaak deerniswekkend en soms ontroerend mooi. Alles draait om de naturelle en oprechte personen in het circuit, anders gaat het helemaal mis! Ik heb er al eens een subjectief  blogje in het Hylpers geschreven. Misschien komt het door een leugenbank-trauma uit mijn scharrelkind jaren in Hylpen. Wie weet?
Gisteren wel een hele leuke middag gehad in Staveren. Vrijdagmiddag aanstaande ga ik met mijn verano-sloepje naar de laatste SKS wedstrijd op het Sneekermeer. Zaterdag, natuurlijk naar de eerste en enige IFKS skûtsje regatta in Hylpen. De eerste Hylper IFKS commissie werd ooit - zo'n dertig jaar geleden bestuurlijk in de steigers gezet - door MCB. Het was de basis van de huidige fenomenale vrijwilligers organisatie onder de bezielende leiding van hun huidige frontman Wilt Kelderhuis. Tjibbe de Boer is voorzitter van de Plaatselijke Commissie. Zij allen zetten enthousiast hun schouders ook onder tal van andere manifestaties in Hylpen. Triple A vrijwilligers, volgens mij!
Het snelle en publieksvriendelijke  skûtsje-circuit op het IJsselmeer bij de Hon in Hylpen is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het moderne jaarlijkse skûtsjesilen.
De IFKS regatta in Hylpen is een buitengewoon belangrijke volwassen voortzetting na twee weken SKS folklore

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond