Doorgaan naar hoofdcontent

Niets is Wat het lijkt

Stoel 1, 2 of 3? Doe mee en win een Roze Ik Snitter Dou Ok Tshirt

Als prijs stel ik -onder nader te bepalen bijzondere voorwaarden - een door mij persoonlijk in de snkwk2011 ingedragen, exclusief collectors-item beschikbaar: het beroemde en nu al legendarische Originele Beltsjebloemkleurig Roze Sneker Snitter Tshirt,


Social Media zijn snel en vluchtig. Deze blogger al evenzeer. Past bij mijn karakter. Na al dat positieve snittergeweld van Henk vd Veer c.s vrijdag morgen in de Marktstraat nu op dit blog alweer iets geheel anders, waar jullie op kunnen reageren. Wel weer iets, dat met Sneek te maken heeft. "Hoe ken it ok andes"?
To Be or not To Be that's de Question"  In deze "Moeke fan alle Weken", een speciale Sneekweek(prijs)vraag:
"Voor welke stoel koos R. donderdagmiddag tijdens de straattheater van de SnkrSmmr 2011?
Denk aan het thema van het festival "Niets is wat het lijkt"
Het publiek kon plaatsnemen op drie verschillende theaterstoelen. Zo werd beoordeeld welke stoel het meeste comfort biedt en de mooiste uitstraling heeft. Dit bijzondere ' stoelenreferendum' weegt zwaar mee in de uiteindelijke keuze. Mooi idee, trouwens. We zullen het allemaal nog meemaken!
Waag eens een gokje! Meedoen kan tot en met de eerstvolgende hardzeildag. Wat denk je? Laat het me zo spoedig mogelijk weten! Welke keuze maakt R.? Is dat stoel 1, 2 of 3. 
Nogmaals bedenk: Niets is wat het lijkt! Maak uitsluitend gebruik van onderstaande reactiemogelijkheid.
Over de uitslag kan wel worden getwitterd, (Please RT) maar niet worden gecorrespondeerd.(Analoog Nou..)

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel