Doorgaan naar hoofdcontent

Sneek. D e n a l e v e r s n a l e e f t....

Art. 5 Deur de haan sien!
Ik hef 'm morrens al maanden oppe kieker, as ik op mien fietske langs de hobbeligge Frittemaleane ried, en op weg bin naar Sneek-Noord om fefolgens met de trein naar 058 af te taaien.
Een donkere blauwe personenauto van het merk VOLVO Type:850 sonder kentekenplaat.
Ja,ja en ok al feule maanden parkeert op vier spiksplinter lekke banden op  'n intiem plekje tussen 't groen langs de openbare weg.
Het blauwe lakwerk is naïef lardeert met goedkope landenstickers fan NL en PL in swatwit. 't Straatonkruut tiert weelich teugen de boijumplaat en utlaat.Toeristiese stickers van fan de Duutse steden Brandenburg en Berlin. Foar twee weken teruch docht ik: "Ferreck, der is 'n groene sticker op't ruut - links foor - plakt".
Disse fel-groene-sticker is van de nalevers van de Gemeente Sneek (?) olv de heer H. Gielstra.
Spesiaal foor jum lezes hef ik de nalevers van disse gemeente sneek 's even naleeft.
Wat is der aan de haan? Een ambtelijke waarskuwing suas 'k al sei, fan de gemeente sneek de dato 23 juni 2011, 19:45 uur. Binnen drie dagen na stickerdatum dit voertuig te verwijderen en verwijderd te houden staat der frij dwingend op de waarskwing. Na deze termijn vindt een hercontrole plaats, so wud plechtich beloofd.
Nou ik hef fandaach nieuws foor jum: "Het voertuig staat er nou nog steeds"
Forza Gielstra opskiete en handhave die termijn. In beslach nimme dat wrak en nim dyn advokaat dan ok mar met. Op 23 juni war der namelik helemaal gin Gemeente Sneek meer en de stelde termijn(en) binne nou ok allang overskreden! Bin bang dat disse ouwe volvobak der nog wel een tydsje staat! Nou Su! p.s.
Ik bin benieuwd of de Sneker SWF wethouder Stoel dy ouwe illegale bak ok al sien het.
Hij fiets der morrens ok langs naar Sneek Noord om miskien wel naar Workum af te taaien.
Of su dy een andere skoop hewwe? Wij noeme suks handhave op artikel 5.  "Deur de haan sien."


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond