Doorgaan naar hoofdcontent

Visie


Na mijn vakantie lees ik bij thuiskomst altijd alle kranten nog even door. In de LC van donderdag 21 juli lees ik op de voorpagina, dat Bolsward en Stavoren mee willen doen in een modern economisch netwerk, een nieuw Hanzestedenverbond. Tijdens het proces van de gemeentelijke herindeling SWF schreef ik al het volgende:
VAN SNEEKERMEER TOT IJSSELMEER
Ik zei het al eerder. Soms kan het verleden een brug zijn naar die toekomst. Het positieve verleden van een gebied of een deel daarvan kun je ook in de naam van de Gemeente verwerken en laten doorklinken.
De steden Stavoren, Hindeloopen, Bolsward binnen de grenzen van de gemeente maakten in de middeleeuwen deel uit van De Hanze.
Deze Hanze is o.a. één van de vijftig thema's van de Canon van de Geschiedenis van Nederland.
Hanze betekent groep, schare of gevolg, die vroeger vanwege de handel en de vooruitgang kontakt en samenwerking zocht met kleinere dorpen en steden.
Kortom een soort steden en dorpen verbond.
Klein begonnen en groot gegroeid!
Een prachtige metafoor!
Deze filosofie wil ik ook laten doorklinken in het mission-statement en de naamgeving van de nieuwe Gemeente.
Van geen enkele locale (kandidaat)  politicus in SWF heb ik hierover ooit een reactie ontvangen.
Dat dit soort ideeën bij burgers (bloggers, snitteraars) leven interesseert ze eigenlijk geen mallemoer. Die eigenwijze snoeshanen! Van die pannekoeken kan ik moedeloos geraken, maar dat doe ik niet......Ik blijf gewoon altijd voorop lopen! Nou su!


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel