Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn PvdA kandidaat voor Sudwest Fryslan...

Henk Deinum (R) Ritsko van Vliet stelt de vragen.
Alles wat hier in de buurt digitaal en analoog iets meent voor te stellen meldt vandaag, dat de Sneker PvdA er Andries Ekhart als nieuwe wethouder is benoemd in de Gemeente Leeuwarden. De geruchten over zijn kandidatuur deden al geruime tijd de ronde. Mijn visionaire tweets wezen destijds vrijwel als eerste in de richting van 058! Hij volgt Marco Florijn op, die in Rotterdam inmiddels aan de slag is. Andries vanaf deze plek en vanuit mijn rode hart, mijn oprechte gelukwensen. Gelukkig blijven de twee Johannen als ankermannen nog op hun post in Raad. Johan Feenstra houdt de belangen van Sneek mede in de gaten en Johan Langbroek doet dat voor Hylpen (Hindeloopen). Is mijn hart ook weer gerust. Maar wie is nu een geschikte opvolger voor Andries Ekhart? 
Volgens mij is dat Henk Deinum. Hij  is de perfecte kandidaat-wethouder voor de gemeente Sudwest-Fryslan. My type of Guy. Misschien niet voor direct, maar wel op de middellange termijn. Born and Raised in Workum. In diverse belangrijke functies o.a. bij de woningcorporatie en natuurlijk als succesvol wethouder gepokt en gemazeld in Leeuwarden. Is een belangrijke kandidaat, een sterke persoonlijkheid en zeer zeker in staat om in de vroedschap van SWF de steden Sneek en Bolsward krachtig te neerzetten. 
Hij is bovendien een hele goede frontman. Ook tijdens de toekomstige verkiezingen, want diie staan, voordat je het weet - door alle personeelswisselingen - zo weer voor de deur. 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel