Doorgaan naar hoofdcontent

His Masters Voice in 058

Wat blogmaat Henk van der Veer vandaag met zijn leerlingen van de Sneker praktijkschool deed verdient wat mij betreft onverwijld een onderscheiding. Morgen opspelden, dat lintje! Of anders uitreiking van een vetleren medaille! Hij ging met zijn klas naar een klassieke voorstelling over Peer Gynt (gouden schutter) die werd uitgevoerd op een echt podium, met echte acteurs, met een echt orkest en dat alles in een echt Theater. Wel in 058, maar dat terzijde...! 
Inderdaad de trein terug maakt veel goed...
Op zo'n leeftijd vind je als leerling vaak geen ruk aan die meestal verplichte klassieke bende. 
Deze prille theater ervaring is voor jongeren nagenoeg altijd het fundament voor een toekomstige positieve beleving van (klassieke) muziek. Het is een geweldig goede zaak, het publiek van de toekomst op te leiden, dingen te laten zien en te laten horen op het gebied van kunst en cultuur. 
Wat is er mooier om dat binnenkort weer met elkaar in Sneek te delen in het nieuwe Theater aan de Westersingel. Als ik het stukje van - His Masters Voice -  lees denk ik terug aan mijn allereerste ervaring met klassieke muziek. Bij mijn eerste Mattheus flitste dat nog door mijn hoofd en ik schreef toen het volgende op mijn blog:
Vele decennia eerder ging ik als tienjarig jongetje in de Grote Kerk van Hindeloopen, aan de hand van mijn vader (zelf een verdienstelijk en gepassioneerde muzikant) mee naar een uitvoering van 't Fryske Orkest onder leiding van Alfred Salten. Ik kreeg van mijn vader in de pauze permissie om naar huis te gaan.
Kennelijk vond hij, dat ik genoeg had geleden!
Toch lag in deze gebeurtenis de basis van mijn liefde voor de (klassieke)muziek.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!



Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel