Doorgaan naar hoofdcontent

Bolwerk - Fryske Cash Project

Toen ik vorig jaar de eerste tweet las over het project Johhny Cash in het (boere) fryske dacht en twitterde ik meteen: "Poaten af fan Cash"  Ik ben gek op de Fryske taal, maar heb een bloedhekel aan sommige van die fanatieke djip-fryzen. Dat zijn van die roofvissen, die zeldzame modderkruipers (Hylpers) bedreigen. Stel je voor, dat die JC als icoon of als dekmantel gaan gebruiken. Ik moet er niet aan denken! Van aanvankelijke scepsis dus ben ik gaandeweg, ook door de tweets van mede-bedenker van het project, Jacco de Boer en door mijn (toevallige ) ontmoeting in de kroeg met de Leeuwarder zanger Cees Greuter, min of meer enthousiast geraakt over dit project. Temeer omdat er ook geen knaak subsidie aan te pas komt!
Gisteravond was de de langverwachte CD presentatie. Een twee uur durende show in het Bolwerk. Zowat alle artiesten leverden hun Fryske bijdrage. De echte persoonlijkheden en performers zoals Anneke Douma en Rients Gratema spatten van het Bolwerk podium. Qua uitstraling en performance staken zij ver boeven de rest van de deelnemers uit. Waarom? Zij bleven naturel. Natuurlijk betaald een jarenlange carrière en podium ervaring zich - juist op deze momenten - altijd uit! Dat was bij deze pemiere weer eens overduidelijk te zien!
Volle bak in Het Bolwerk. Niet verkeerd! Allemaal genodigden. Veel vrienden en bekenden van elkaar! Keurig volk, beheerste drinkers. Allen gezellig in de bus van 058 naar Sneek en terug! Ik stelde verder vast, dat ik nagenoeg de enige betalende bezoeker was. Verder geen Sneker te bekennen. Dit project leeft totaal niet in de stad Sneek. Maar in september komt dit optreden in totaal vijf verschillende plaatsen in Fryslan in de reprise.
De show komt bij de meeste Friezen in de buurt en bovendien is de entree gratis.
Ik denk dat dit voor het Fryske plattelands-publiek een absolute aanrader is voor een ongecompliceerd avondje uit. Kijk voor bijzonderheden op de website van dit Fryske Cash Project

Presentator in het Bolwerk: Jacco de Boer


Baldrs Draumar. 


Foppe Land, sjonger fan Strawelte met Alle, Wopke en Johanna Hamstra.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel