Doorgaan naar hoofdcontent

A Rainy Day at Urk - Op Urk Revisited

Vandaag. zondag 6 maart, op de Dag des Heeren een diavoorstelling vanuit het perspectief van een blogger over het voormalige Zuiderzee eiland Urk. De Urker vissers zijn trots: "We catch the best for you" Een van de inwoners uit de straat waar ik langs kom heeft een poster voor het raam met de tekst "Laat U met God verzoenen!" Daar zijn ook dia's van! Op de een of andere manier heeft Urk, de Urkers zeggen "Op Urk" hierdoor iets ontroerends. Althans dat vind ik! Voor de goede orde, de plaatjes zijn geschoten op zaterdagmiddag, dus  Never on Sunday!  Het eindresultaat van een prettige pitsstop onder de codenaam Kibbeling Op Urk. Aanleiding van dit alles is een maidentrip met onze pas aangeschafte personenauto Peugeot 307 SW 2.0 HDI 80 KW.
Algemene indruk: handenwrijvend tevreden. De Rode Golf 3 TDI is uiteindelijk binnen de familie gebleven. Een hele geruststelling, kan ik je zeggen.
Terug gecruised  vanuit Urk (tank nog lang niet leeg) via een van mijn favoriete landschappen Markermeer en IJsselmeer langs de Houtribdijk naar Enkhuizen. Vervolgens verder door naar Sneek. Oh ja..... en in de cdwisselaar o.a.: Ray Davies. "See My Friends"  Vitaminen onder de Zon. Carpe Diem Nou!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer