Doorgaan naar hoofdcontent

To The Heartland Vitaminedruppels

"Hekking" ja. ik weet het wel......;-)
foto gemaakt door  Hennie Doevendans.
Met het nummer Washing Of The Water  (kijk naar de maker Peter Gabriel) had ik na dertig seconden al een brok in mijn keel. Dat is mij gedurende de voorstelling gelukkig nog vaker overkomen.
Twaalf songs "surplace"! En wat voor songs.....Ademloos, dik twee uur achterelkaar heb ik op het puntje van mijn stoel zitten kijken, ervaren en luisteren naar Laagland, de werkelijk prachtige muzikale schilderijen van Ricky Koole en Leo Blokhuis. Een batterij recensenten heeft al over de plaat To The Heartland van Ricky geschreven. Dat doe ik niet. Maar laat ik er toch een ding over zeggen (Wullah, let me takki you een ding). Iedereen, die gisteravond in Theater Sneek aanwezig was heeft het zelf live kunnen zien en horen. Het is ronduit een prachtige plaat. Stuk-voor-stuk subliem in perfecte balans geordende songs. Prachtig gezongen en uitgevoerd in schitterende arrangementen. Ricky Rocks! Leo, die op zijn bekende en onnavolgbare wijze het hele en gedetailleerde verhaal van de songs verteld. Met alle bekende maar ook onbekende dwarsverbanden. "Zoek de ontspanning in een liedje en laat de ontroering toe" of woorden van gelijke strekking hoorde ik Leo tijdens de voorstelling zeggen. Kijk, uiteindelijk.....daar draait het allemaal om in het leven.
Daarom zijn mensen zoals Ricky en Leo, maar natuurlijk ook de plaats waar het allemaal gebeurd - Theater Sneek - onmisbare vitamine-druppels in ons dagelijkse leven onder de Zon. Nou Su!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel