Doorgaan naar hoofdcontent

Kick Off Bouwmantjen

Jin lied fan De Ried fan de Fryske Beweging kenne us no al belje en boeke foar it Keppelfeest. By de gelegenheid van het 60 jarig Kneppelfreed  jubileum. (Leeuweter Krante fan Hjo) ies der omtynken foar oender oaren it Hylpers
Iek bin benied, want.....Bouwmantjen ies wur besich. Hjo de hele dei nei Grunningen west. Bouwmantjen opnie yn de steiges sotten. Lichte foskjes soms mei hadde klappen - yn 't Hylpers jittewol!.
Alles lardeare mei een musykaole truffelsaus van gitoarfirtuoos en aalde legereskoele maat Jan Karstens.
Wy binne heel go besich west, hjo. Disse twa Hylpenliefhebbers binne naat meer te stuitjen.
Wy fynde sem, dot we een kloempje goold yn de henden hewwe
It rukt us helendal niks, at der mar een poar hoended meensken us Toal jitte sprekke.
Wie goane dwos tjin de tree yn, mei Bouwmantjen. Woatje mar tot de premjere!
Kykje mar nei de easte bealden ut de kreatyve muzikaole wurkploats fan Bouwmantjen yn Grunningen.
Jaja alles het go ies komt fan buutnen!
Oare wyke spylje we firder mei de Hylper teksten yn it Snitser lab. So no en den even nei de Aalde Haiven, de Aesterdyk, it Blaauwe Hok, de Leugenbank en naat te fejetten 't serkhof yn Hylpen foar de noodigge inspiroasje.
Un lik egotrippen yn ut hir en no ken gin kwa.....noa!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer