Doorgaan naar hoofdcontent

Jet Harris van The Shadows

Het volgende bericht las ik vorige week in de krant:
LONDEN - De Britse basgitarist Jet Harris is vrijdag op 71-jarige leeftijd aan kanker overleden. Hij was de naamgever van de band The Shadows en speelde bas op de Cliff Richard-hit Living Doll in 1959.
Ik vroeg mijn lagere Openbareschool maat thans artiesten-manager en Shadows-adept sinds 1959 B.H er Roelof Valk uit Hylpen om een reactie.
"Ik ben op mijn twaalfde door the Shadows in kontakt gekomen met de pop muziek  Ik denk dat het toen meer muziek voor teenagers hete of populaire muziek.
The Shadows waren in het begin van hun carrière toch Hank B Marvin, waar iedereen tegen op keek! Een bas gitarrist was maar een uit de band. Toen Jet Harris de band verliet hoorde ik daarna -toen ik wat ouder werd - op de radio zijn no 1 hit Diamonds. Een nummer dat met een basgitaar gespeeld werd ,was in die tijd heel apart. 
Dat nummer is mij altijd bij gebleven. Mooi nummer. Ik herriner me Jet Harris altijd als de man en de maker van Diamonds. Maar niet zo zeer, dat hij in de Shadows speelde. Hij was wel de man, die de bandnaam van The Shadows heeft bedacht. Jet Harris zal voor mij altijd een Diamand blijven!"
Per slot van rekening bracht Roelof Valk mij eind vijftiger, begin jaren zestig al in kontakt de met muziek van The Shadows. Dat kwam weer doordat  Roelof een grote broer had: Luit Valk. Hij werd later  drummer van de bekende The Endeavours Four. Deze Endeavours coverden veel Shadowsnummers.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer