Doorgaan naar hoofdcontent

It Teihok

Zoals via een tweet gisteravond beloofd aan Wietske en Ibo, vandaag hierbij enige reacties over mijn raden maar...blogje "It Teihok"   52.94293, 5.4061
Wopke van Solkema dacht, dat het gebouwtje te maken had met iets van roeien. Nou kun je Wopke niet euvel duiden. Hij is de laatste tijd wel vaker een beetje in de war!:)
Ibo Jan dacht natuurlijk meteen aan dat beruchte Voetbalhokje in Hylpen waar hij waarschijnlijk in de derde helft heel wat biertjes heeft doen kantelen. Het is wijd en zijd bekend, dat in dat kleine zwarte hokje bij dat bruggetje het kantel-tempo bijzonder hoog ligt!
Gerke dacht aan Watersport. Alhoewel, dat zo gek nog niets is! Maar de winnaars (ex aequo) zijn Wietske Krist (Wiets_k) uit Sneek en uit Amsterdam Jan Hibma, alias Hibmeister.
Beiden hadden het antwoord goed. Zij schreven mij  hun antwoord in hun memmetaal. Sjapo!
Wietske twitterde als uitslag: Skaatsen en Hibmeister melde mij via Facebook: Reedriden.
Helemaal goed mensen. Proficiat.....Eeuwige Roem is uw deel.
Misschien ten overvloede, maar zowel in het Hylpers als in het Fries betekent teije, dooien
It Teihok is het materiaal-en opslaghok van de IJsclub Hylpen aan de Mekujes te Hylpen.
Deze actieve club waar elke Hylper zowat vrijwilliger bij is, staat onder bezielende leiding van BH-er, mede Arriva-forens naar 058 en Rayonhoofd Elfstedentocht, de heer Wilt Kelderhuis.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond