Doorgaan naar hoofdcontent

Tableau de la Poesy in Het Rode Hert

Nico Dijkshoorn samen met zijn beste Maat, tevens bassist van zijn Band.  Beiden gisteravond, in het Sneker Rode Hert,  beslist niet hijgend aan de Jacht ontkomen. 
In tegendeel ....Poëzie en Performance van Nico, kan het leven van een mens veranderen. Gelukkig was ik daar was ik al van overtuigd. Daar houd ik het -helemaal na gisteravond - vooralsnog maar op!  
Na afloop heb ik nog een paar woorden met de Maestro's gewisseld.
Met name over hun vernieuwde en nog in door-ontwikkeling zijnde optreden in DWDD.
Anderhalf miljoen kijkers, elke keer! "Bij een optreden in een zaaltje met zo'n twintig toeschouwers, zou ik dood nerveus zijn"  aldus Nico en verder "Ik ben van nature een muzikant"
Een uitgesproken Telecaster fan de kast, de balk, het geluid, de uitstraling....noem verder maar op, het zijn woorden, zoals ik ze van hem had verwacht en waarvan de passie afdruipt. 
Zo, van die echte Gitaarjongens, zoals ik ze onder anderen ook in de nabije familie heb. Ook twitteraar Gerben Hart is er zo eentje! Hij speelt met zijn band The Aspen Gems zondag a.s. in Groningen.
Vergeet Den Karst in Bouwmantsje zeker in dit verband, ook niet!
Zoals ik al eerder zei bij het optreden van Nomy Rosenberg, vorige week in het Bolwerk: "Superlatieven laten we achterwege"... Bij een man zoals Nico Dijkshoorn moet je daar echt niet mee aankomen.
Bovendien heeft hij die echt niet nodig! De man is een fenomeen, dat wel!Henk en Nico light-verse adepten.
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel