Doorgaan naar hoofdcontent

Soms hewwe je it ny deur:" Angel in disguise...."

vlnr Romy Rosenberg, Arnoud vd Berg en Ringo Steinbach.
Na de opening met een paar stevig swingende en opzwepende gipsy-jazz-nummers stelde Nomy Rosenberg zijn trio aan de Snekers voor. Een beetje onwennig...klonk het: "contrabas Arnoud vd Berg, slaggitaar Ringo Steinbach" Hij mompelde met een sterk zuidelijk accent binnensmonds nog wat in de microfoon... "We hebben CD's bij ons"
Van achteruit de propvolle kleine zaal van het Bolwerk klonk het luid spontaan in het onvervalst snekers "We hewwe wat...? waarop iemand anders direct snedig toevoegde..."Aaah Ju, hij praat allienich mar met syn fingers" Daarmee sloeg deze toeschouwer -  met zijn sympathiek bedoelde reactie - nou precies de spijker op zijn kop! Die vingers waren vanmiddag in alle opzichten virtuoos, veel briljant geplaatste noten die feilloos in elkaar overgingen en kraakhelder klonken. Zij boorden rechtstreeks in het gevoel van het bijzonder ontvankelijke publiek. Allemaal stuk-voor-stuk echte liefhebbers. Smulpapen van Gypsy-Jazz en andere Django Reinhardt Parels. Ik ga er echt geen superlatieven meer tegen aangooien. Niet nodig, maar ...wullah let me takki jou een ding. In Het Bolwerk was vanmiddag de toegangsprijs van de matinee van de zalige zondag tien euro. Volgend jaar staan Nomy en zijn maten in New York en moet het publiek dan een paar bankjes neertellen voor een entreekaartje.

Lees hier mij blogje over Jimmy RosenbergPopulair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer