Doorgaan naar hoofdcontent

Veel Kijkers bij Kruiend IJs IJsselmeer

Wiggert Gerlsma achter de toonbank.
IJsbergen of kruiend ijs is elk jaar weer spectaculair en  a kind of magic voor allerlei dagjesmensen. In het bijzonder op de vrije zondagmiddag na de thee. Vanmiddag was het weer raak in Hylpen (Hindeloopen). Velen namen - soms aangespoord door hun Courant of door teletekst - een kijkje op de dijk. Langs de oever van het IJsselmeer had  de zuid-westen-wind de ijsschotsen doen kruien en de basalten van de zeewering opgestuwd. Mooi gezicht! Ook het Sneker FNP raadslid Klaas Visser en zijn maat namen vanmiddag even een kijkje. Een mooie gelegenheid om het Venetië van de SWF gemeente eens met andere ogen te bekijken. Het Hanze-stadje Hylpen trekt altijd volk. BH-er Gauke Bootsma van het schaatsmuseum heeft ooit wel eens gezegd: "As't twa bargen tjin-un-nem hadronne leest, komt der jitte folk op oa"
Wiggert Gerlsma pikte vandaag een graantje mee van het kruiende ijs in de voormalige Zuiderzee. In zijn wereldberoemde brocante-en antiek boerderij down-town brandde de kachel en was het erg druk en gezellig. R. kocht er een alleraardigst tafeltje, dat precies in ons interieur past.
Ik beveel de Antiek en Brocante winkel van Wiggert en Corrie Gerlsma van harte bij jullie aan.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond