Doorgaan naar hoofdcontent

Hoezo recensies, koop eens toegangskaart!

R.is het hele weekend al druk in de weer en geheel besteld met de Sneker Filmwinter 2011. Ze is hier super enthousiast over.  Haar teller staat op minimaal vier films op een dag. Al meer dan acht films, dus!
Ik deelde zopas met haar maar een film.
De fantasiefilm Where the Wild Things are. Van Spike Jonze/VS 2009/101 minuten. Een gouden, gouden film waarin inderdaad elementen  uit mijn jeugd, eigenlijke uit ieders jeugd herkenbaar naar voren komen. Als de voortekenen me niet bedriegen wordt deze eerste editie van het Sneker Winterfilm-festival een eclatant succes. Wat me vandaag opviel, dat er ook veel bezoekers van buiten de Stad Sneek op afkomen. Sneek, nog meer dan de Culturele hoofdstad van Sudwest Fryslan.


Ooit ging ik aan de hand van mijn vader mee naar een uitvoering van It Fryske Orkest onder leiding van Alfred Salten. Steeds vaker krijgt klassieke muziek een zonnig plekje op mijn persoonlijke plank waarop jazz- en popmuziek van nature onaantastbaar leek. Gisteravond heb ik genoten in de Sneker Martini Kerk van het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Folian Heyerick. De solisten, de Engelse sopraan Katharine Fuge en met name de Belgische countertenor (een vrouw in het publiek riep "Wat zingt die man hoog!") maakten op mij diepe indruk. Ineens besefte ik, dat ik in het hier-en-nu een mooie gelegenheid kreeg om langdurig te genieten van een prachtige countertenor. Maar ook van geweldige sopraan en een welluidend orkest
Het programma was echt (te) kort, maar qua uitvoering, toon en beleving prachtig uitgebalanceerd. Misschien moet ik mij eens bedenken: "You can't have it All

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond