Doorgaan naar hoofdcontent

Het Handje van Mevrouw de G.

Hylpen, Vrouwe Justitia.
Vandaag de hele dag op de Rechtbank in Leeuwarden doorgebracht. Vanaf 9:30 uur zitting van de Meervoudige Kamer. Er stonden vandaag zeven zaken op de rol. Veelal over droogteschade door de verbetering van de waterbeheersing in het kader Landinrichting. Kaartbeelden van de pro's en de contra's van nat- en droogteschades, drooglegging, maaiveld en nog veel meer, vlogen mij de gehele dag om de oren.
Professioneel visueel inzichtelijk gemaakt door de Landinrichtingscommissie in samenwerking met de Dienst Landelijk Gebied en het Kadaster.
Veelal digitaal op de laptop en de beamer aangewezen met "het het handje van mevrouw de Groot". Aan het einde van een lange dag - daar aan het Zaailand in Leeuwarden -werd het plotseling nog even spannend voor de laatste reclamant van de zitting - afkomstig uit T.
Tijdens het begin van de behandeling van zijn zaak keek de Rechter een beetje bedenkelijk en met gefronste wenkbrauwen over het montuur van zijn Hema leesbrilletje. Hij sprak tot reclamant: "Ik begin met een mededeling van formele aard."
"Ik hoor net van de Griffier, dat uw vereiste betaling van het Griffierecht nog niet binnen binnen is", aldus de Magistraat. De reclamant, die van te voren al had aangegeven in grote mate slecht horend te zijn, reageerde echter onbewogen, adequaat en onverwijld op deze opmerking van achter de groene tafel.
"Ik hef it jild sakrekt kontant betelle oan dot famke achter de toanbank hjir yn de Hal" 
De aanwezigen in de Rechtbank voor en achter de tafel onderkenden het kennelijk hilarische karakter van de opmerking van reclamant en lagen allemaal in een deuk.
Eind goed al goed voor reclamant?......Wie weet? Uitspraak volgt op 16 februari aanstaande, zoals alle vorige zes zaken van vandaag!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.