Doorgaan naar hoofdcontent

Een beetje reuring in de Hut

Directieleden v.l.n.r. Erica Slump, Peter Heij en Peter van der Jagt van Dienst Landelijk Gebied brachten vandaag een nieuwjaarsbezoek aan de mensen van de Regio Noord. In het  bedrijfsrestaurant ( de Kantine) van het nieuwe DLG onderkomen in Leeuwarden werd levendig gediscussieerd over de toekomst van DLG. Het Kabinet heeft immers besloten de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Nederland op een andere wijze te realiseren.
Zeker is dat hierdoor de toekomst van DLG en menig DLGer er binnen afzienbare tijd geheel anders uit komt te zien. Ik heb een overwegend positief gevoel aan deze bijeenkomst van vanmiddag overgehouden. Integere directieleden gaven reële doorzichten naar de nabije en verre toekomst. Ik zeg In tijden van crises dienen zich ook nieuwe kansen aan. Ik ben redelijk optimistisch gestemd. Een beetje reuring in de hut kan opzich ook geen kwaad. Wie zegt, dat ik gemakkelijk praten heb....?

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel