zondag 12 december 2010

New Cool Collective in Het Bolwerk Sneek

SWFryslan PvdA's raadslid Johan Feenstra maakte vanmiddag via een tweet bekend, dat The New Cool Collective om 16.00 uur in Het Bolwerk Sneek speelt. Zaal open 15:00 uur. Het werd daarna  ook nog door een andere fan geretweet.(RT) Het Bolwerk zelf twitterde later vervolgens "We gaan beginnen" Hierna,direct vanaf huis op het fietsje gestapt/gesprongen en binnen 10 minuten was ik in de bijzonder gezellige sfeervolle zaal van Het Bolwerk.
Binnen buitengewoon blij verrast door de groove van de New Cool Collective. Veel aanhangers in Sneek. Tja..wat wil je ook. Een stel beulen van muzikanten, die al jaren met elkaar spelen en touren. Stuk-voor-stuk virtuoze bandleden met een persoonlijkheid en hun specifieke eigen aanhang. Frontman Benjamin Hermen saxt als een gek, praat de boel aan elkaar en promoot The Collective bij het publiek op een bijzondere positieve manier. Gitarist Anton Goudsmit is de Tseu La-Ling van de band en winnaar van de VPRO's Boy Edgar prijs 2010. Voor de rest van de band zijn de superlatieven ook niet aan te slepen. Volgens mij komt een groot deel van het publiek speciaal voor hun exposure. Maar...bovenal een geweldige repertoire. No doubt about that! Jammer, dat jullie er niet waren.
Echt een gemiste kans :-) Volgend jaar tourt deze Amsterdamse Band, samen met de Rotterdamse dichter/performer Jules Deelder langs de Nederlandse Theaters."Als Jules de auto instapt, op weg naar een optreden, is het gelijk feest", alus Benjamin. Voor dat beeld de gedachte daarbij val ik als een blok. Ik bestel meteen al een kaartje voor die voorstelling.