dinsdag 26 oktober 2010

De opmaat van Peter Smit en Klaas Jansen in de Kyokushin Karate Waterpoortcup 2010

Vandaag eindelijk het laatste restje spanning van de Waterpoortcup van zaterdag j.l. uit mijn systeem geworpen. Een paar avondjes vroeg naar bed en pang..."ik ben er weer!" Lichtgewicht Peter Smit weer finalist, maar geen winnaar. De Oekraïner Andriy Ilenko versloeg hem in de finale door in de laatste seconden van de partij een fractie hoger bewegingstempo tentoon te spreiden. Bij een jury-sport zoals karate is een dergelijke optische truc meestal goed voor de overwinning.
Maar, volgende maand dienen zich weer nieuwe kansen aan in het land van de rijzende zon, tijdens de prestigieuze Samoerai Cup. Dan gaat hij weer naar Nagoya, Japan. A Way of Life, so to speak!
Hij staat net zo gemakkelijk op de tattami (mat) in de Sneker Sporthal als in zo'n grote evenementenhal ergens in het Verre Oosten!
Het filmpje met als tegenstander de Fransman Louis Leze is de opmaat van Peter Smit naar de finalepartij van de Waterpoortcup 2010. Op het weblog van Ibo Jan Bosma staat een heel mooi verslag over zijn persoonlijke beleving van de sneker Kyokushin Karate Waterpoortcup. Lees verder  het hele verhaal van deze professionele sneker dromer&denker, maar zeker ook in-every-inch-a-father. In de LC van gisteren stond een prachtig artikel over zwaargewicht Klaas Jansen. Deze Mister Low*Kick haalde de finale van de Waterpoortcup net niet. In het volgende filmpje zie je de opmaat naar zijn uiteindelijke tweede plaats. Hij verslaat hier in zijn openingspartij zijn Franse tegenstander.