vrijdag 24 september 2010

In de rij voor een kaartje voor de Bonte Sneeker Avond

Rijen dik vanmorgen bij Makelaardij Hoekstra aan de Westersingel. De laatste loodjes van de kaartverkoop voor de BSA in Sneek. Mooi zo'n rij. Als je goed kijkt zie je een maatschappelijke dwarsdoorsnede van de Sneker bevolking. Als geen anderen spelen de lijsttrekkers Bertus en Jan daar bijzonder slim en handig op in. Altijd charmant naar de dames en grappig naar de heren, dat wel. Maar houdt ze in de gaten! De heren zijn nu nog ieder apart aan het actievoeren. Straks drinken ze een borrel en maken ze vervolgens snel samen een lijst om nog meer stremmen te trekken.
Saillant detail is, dat de bekende Sneker advocaat  Meester D.C.P. van Poiesz Advocaten Sneek in de zaal onder het publiek aanwezig is om de heren van mogelijke rechtsbijstand te voorzien.
De derde colonne en de mastodonten in de Stad maken zich ernstig zorgen over het toekomstige beleid van Jan en Bertus! "Wie stopt die gasten"?  hoor je steeds meer in het ontevreden informele sneker circuit.
Op onderstaande foto lever ik het onomstotelijke bewijs, dat Bertus en Jan al stiekem onderhandelen en het op een akkoordje gooien. Enkele kennelijk (opzettelijk) uitgelekte punten: "Nijefurd wud de fietsestalling fan Sneek, ' t Wipoadium kom terug en de Swatte Swanen in het Wilhelminipark mutte fedwine." 
Waar waren de echte Sneker paparazzis vanmorgen vroeg om dit laakbare gedrag van deze belangrijke en invloedrijke lijsttrekkers vast te leggen en aan de kaak te stellen?
Een bijzonder ernstige zaak waarvoor ik vorige week al de nodige aandacht voor vroeg.  Lees verder.