zaterdag 18 september 2010

De Les van een weekje Griep

Vandaag voor het eerst weer een beetje bij de les. Afgelopen week hadden R en ik beiden de Beaujolais Primeur van de influenza. Keywords: hoesten, niesen, hoofdpijn en als voornaamste bezigheid een beetje zappend op de bank. Omhangen in plaats van zitten. Zinvolle dagelijkseactiviteiten zoals werken, hardlopen, bloggen en twitteren daalden even tot het absolute nulpunt. Veel journaal op TV gezien. Om het uur! Elke morgen stond het dagelijkse nieuws al vroeg in kalk en cement. De items herhaalden zich daarna met de regelmaat van de klok. Strontvervelend natuurlijk, maar ja...bij gebrek aan beter. Een klein mannetje viel mij deze week in het bijzonder op: ene Sarkozy een soort van mini-kabouter met donkerbruine daden uit een vorige eeuw. Voor de looks staand achter een microfoon op een sinaasappelkistje! Waar een kleine man groot in kan zijn. Hij heeft het voor- het-zeggen in een van de grootste landen in het Europa van Aujourdhui. 
Ik zeg "ik heb niks met zo'n hoogwaardigheidsbekleder" Een dodelijk eufemisme in dit blogje, natuurlijk, maar er zijn volkstammen daar en hier, die wel achter dergelijke types aanlopen.
Daar kan ik dan echt moedeloos van worden. Helemaal als je ook nog koortsig van de griep bent,
Maaarrrr.....Niet hopeloos natuurlijk! Mijn vader zaliger (God heeft zijn Ziel, gelukkig!) vond het woord hopeloos onbijbels. Ik ook!
Bestaan dergelijke onderwijzende vaders eigenlijk nog? Ik hoop het!