maandag 14 juni 2010

Sixties

HYLPEN-LIVERPOOL. Lagere schoolmaat en autochtone Oer Hylper Roelof Valk en zijn vrouw Hennie zijn onlangs enkele dagen in Liverpool geweest. De bakermat van de Merseybeat. Hij mailt mij het volgende:
"Liverpool een stad waar muziek in zit", aldus Roelof. In  de meeste café's speelden bandjes en traden zangers op die, hoe kan het ook anders, heel veel sixties muziek speelden.
Zittend in de zon aan de Mersey hebben we bijzonder genoten, Hennie en ik. Lekker weg dromen. Ik dacht: "Hier is alles begonnen"  "Stel je voor, dat ik hier was geboren, dan gingen we 's avonds naar de Cavern, dan hadden we zeker The Beatles ontmoet"
Er kwam een donkere wolk voorbij en de zon verdweeen. We zijn verder gelopen en vervolgden onze weg naar de beroemde plaatsen Penny Lane, Strawbery Fields en de Beatlesstore. Naar de geboortehuizen van John Lennon ,Paul Mcartney, Ring Starr en George Harrison. Alles hebben we gezien. Souveniers en divese posters van de FAB Four gekocht en nog veel meer.
Roelof besluit zijn enthousiaste verhaal: "Toen ik thuis kwam dacht ik wat ben ik blij dat ik de sixties bewust heb meegemaakt"
Ik kan dit alleen maar beamen, Roelof. We deelden samen de openbaar lagere school, de muziek en de sixties in Hylpen. Life-Proof, so to speak! Zoiets neemt niemand ons meer af!!