vrijdag 28 mei 2010

Schaatsers trainen hard, Karateka's nog Harder

24 uur achterelkaar in aktie....
http://galleri.ballerupkyokushin.dk/#40

Uit de Balkster Courant:

Hindeloopen: Karateka met Hylper roots

Geplaatst door redactie op 28/05, 08:34 uur.
HYLPEN/BARCELONA – Karateka Peter Smit (zoon van oud-Hylper Anske Smit en kleinzoon van voormalige Hylper Nijefurd-wethouder Michiel Bosma) doet zaterdag 5 juni mee aan het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate (full contact) in Barcelona. Het wordt de derde EK-deelname voor de 34-jarige lichtgewicht Smit.
De geboren en getogen Sneker – die mai sien âlders jitte altied Hylpers proattet - deed eerder mee aan de EK’s in Madrid, Litouwen en nu dus in Barcelona. Of hij tot de kanshebbers behoort is afwachten, in principe is elke deelnemer kanshebber. Smit heeft met zijn kwartfinale bij het wereldkampioenschap in Okinawa (Japan) in januari 2008 bewezen tot de wereldtop te behoren. Vorig jaar presteerde hij uitstekend met tweede plaatsen op het Welsh Open en bij de internationale Waterpoort Cup. Bij de Nagoya Samuari Cup in november vorig jaar bereikte hij de laatste acht.
Qua kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit staat lichtgewicht Smit er op dit moment zeer goed voor en hij is blessurevrij, ook niet onbelangrijk. Samen met vier andere karateka’s van F en F komt hij in Barcelona in actie. Sportclub F en F The Inner Way heeft Sneek als hoofdlocatie en geeft ook karatetrainingen in Leeuwarden, Heerenveen, Gorredijk, Joure, Bolsward en Franeker.
De voorbereidingen van de karateka’s zijn dagelijks te volgen op http://fenfekbarcelona2010.blogspot.com/