dinsdag 27 april 2010

Springcamp in Sneek

SNEEK - Ruim 80 karateka’s uit Friesland maakten vrijdagavond 23 april in de gymzaal van het RSG in Sneek hun opwachting op de eerste training van het jaarlijkse Kyokushin Karate Spring Camp van Sportclub F en F The Inner Way. Ongeveer de helft van het totaal aantal deelnemers vond tijdens het weekend onderkomen in het Stayokay hotel aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek. De rest bleef gewoon thuis slapen.

Gedurende dit driedaagse trainingsweekend kregen de karateka’s in de gymzaal en in de dojo van F en F aan het Veemarktplein les van een team van internationale karate-instructeurs uit Polen, Denemarken en Sneek. Vrijdagavond was zogezegd de aftrap die begon met een algemene training waarin de kihon (basistechnieken red.) en de ido geiko (basistechnieken in loopvorm red.) de revue passeerden.

Zaterdagochtend werd zowel voor als na het ontbijt getraind en ’s middags na de lunch was er een karate-examen gepland waaraan in totaal 32 karateka’s deelnamen. De examencommissie, die bestond uit de Sensei’s Rauno Rosenqvist (Denemarken), Krzysztof Brzozowski (Polen), Sensei Mark Potma (Nederland) en Sensei Frank Liew-On (Nederland), beoordeelde de deelnemers op de onderdelen kata, ippon kumite en kihon.

De kandidaten lieten zich van hun beste kant zien en dat zorgde ervoor dat het niveau van hoog lag. Dit was merkbaar in het resultaat: bijna alle kandidaten behaalden hun examen. De deelnemers die het examen net niet haalden, kunnen op zaterdag 3 juli nog een poging wagen.

Naast de nodige sportieve inspanning was er natuurlijk ook ruimte voor de noodzakelijke ontspanning. Zaterdagavond ontspanden de karateka’s zich met een speciale Spring Camp-uitvoering van de Saltshaker dansavond.

Zondagochtend stond er voor het ontbijt meteen weer een training op het programma, een pittige met algemene onderdelen voor het fysieke gestel zoals onder andere hardlopen. Aan het eind van de ochtend en begin van de middag rond het sparring-gedeelte van het eerder genoemde examen op het programma. Dat werd zeer pittig: de jeugdige en ook de oudere karateka’s met gele band moesten 15 partijen volle bak sparren. Diegenen met een groene band kregen zelfs 22 keer een sparring-partner tegenover zich.

‘s Middags rond de klok van 16.00 uur werd het Spring Camp afgesloten met de diploma-uitreiking in de dojo aan het Veemarktplein met uiteraard daarna de traditionele Sayonara (het afscheid, red.). Het complete fotoverslag van dit weekend kun je vinden op www.sportclubfenf.nl. Voor de wedstrijdgroep van Sportclub F en F The Inner Way was dit tevens het startsein van de (trainings)campagne naar het EK Kyokushin Karate, dat op zaterdag 4 juni in Barcelona plaatsvindt.

Wil je weten wat voor werk karateka´s van dit niveau dagelijks verrichten, kijk dan vanaf naar het speciale internetdagboek dat wordt bijgehouden over de EKdeelnemers van F en F, tot en met het EK.