Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit januari 25, 2010 weergeven

Natura 2000

Omdat het onderwerp Natura 2000 mij als gebiedsmedewerker na aan het hart ligt zal dit in de toekomst op mijn blog een prominenetere plaats innemen. Daarom komt dit ANP persbericht mij vandaag perfect "in de kaart". Op deze manier neem ik mijn geïnteresseerde lezer(s) mee in de wondere wereld van Natura 2000.  Ik verwacht, dat de uitwerking nog wel eens stof doet opwaaien tussen boeren en natuurbeschermers. Om een beeld te vormen waar het om gaat hem om gaat blijven we heel dicht bij huis. Het Sneekermeergebied maakt deel uit van Natura 2000. Een belangrijk onderwerp dus....De Tweede Kamer praat dinsdagavond met premier Jan Peter Balkenende en de ministers Gerda Verburg (LNV) en Jacqueline Cramer (Milieu) over Natura 2000.- Wat is Natura 2000 eigenlijk?
Natura 2000 wordt een Europees netwerk van natuurgebieden dat ervoor moet zorgen dat het aantal planten- en diersoorten niet afneemt en mogelijk nog toeneemt. In Nederland worden het 162 gebieden op land en de grote wateren. …

Deel 2 Nationale Tuinvogeltelling

Gisteren opnieuw meegedaan met de Nationale tuinvogel-telling vanuit de 5e verdieping van een grachtenpand in een Studio waar M. woont in Amsterdam. De toppen van de kale lindebomen, met sneeuw bedekte takken aan de Brouwersgracht leverden slechts een score van twee houtduiven op.
In de gracht bij de woonboten een ploeg van een-stuk-of-veertig hongerige kokmeeuwen. Ik verwerk ze niet in de telling, maar rangschik ze onder de term patat-meeuwen in mijn eigen rooie analoge opschrijfboekje
Het weer werkte zondagmorgen niet echt mee; voor de foto wel!  Het levert een Anton Pieck beeld, met als bonus besneeuwde auto's en woonarken op. In één van de tegenover liggende panden woont zanger/acteur/runner Thomas Acda, maar dat terzijde.