Doorgaan naar hoofdcontent

Anders met droge ogen

De grondslag van mijn column van vandaag ligt in mijn blogje van vrijdag 9 juni 2006  Om het verhaal helemaal compleet te maken lees verder. Het buitengewone montuur van mijn RayBan Wayfarer II zonnebril wil ik graag nu gebruiken als gewoon montuur met multi-focale glazen voor dagelijks afwisselend gebruik. Mijn voor mijn gevoel eenvoudige en bescheiden wens leidde bij opticien Pearle op de Oosterdijk - op basis van kennelijk deskundig advies - tot een gigantische besomming van kosten voor een tweetal betrekkelijk simpele glazen. Al met al een teleurstellende aanbieding van "golddigger" Pearle, die in schril contrast staat met de landelijke reclameuitingen van deze keten van Opticiens. Ik ga mijn teleurstelling delen met mijn zorgverzekeraar VGZ. Ik zie de kop al voor mij: "Kostenbesparing door particulier mislukt bij  inzet van eigen montuur vanwege hoge kosten berekening opticien Pearle!"
Mede landelijke branchegenoot die zegt, dat hij  Anders is  bakt ze in Sneek helemaal Bruin. Donkerbruin so-to-speak! Lees en huiver! In deze winkel kreeg ik helemaal geen aanbieding voor het monteren van nieuwe glazen. Een dergelijke unieke bril zou bij de slijping tesamen met al die miljoenen andere glazen in het buitenland mogelijk (opzettelijk) in het ongerede kunnen raken, zo werd me nadrukkelijk verteld. De bediende had dat al eens eerder meegemaakt en wilde dat risico niet weer lopen. Dat zou zonde zijn van zo'n mooie bril. "Ik keek deze verkoper verbaasd aan en vroeg achteloos of  hij misschien zijn brille-glazen-productie, vanwege die miljoenen in China liet uitvoeren?" "Nee!" antwoorde hij in een-adem-door "Een fabriek net over de grens waar veel medewerkers met Hoofdoekjes" werken. PFFF..."Wat is dit voor onzin ?" Hoe kom ik deze winkel uit"?  zijn mijn eerste gedachten"...........
Ik ga er vooralsnog van uit, dat deze ineffectieve clientèle bejegening en mogelijk infame en abjecte opmerking ANDERS is bedoeld. Gelukkig stormt het buiten en kunnen mijn door-elkaar-geklutste-hersenen op de fiets, op weg naar huis nog net even doorwaaien!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond