Doorgaan naar hoofdcontent

Suf Sud West Fryslan op de schop

Nu de verkiezingsstrijd in SudWestFryslan langzamerhand uit de startblokken komt worden we als burgers nog steeds geconfronteerd met die belachelijk suffe naam van SudWestFryslan.
Ik daag de politiek partijen uit, de naamgeving van de Gemeente tot een belangrijk verkiezingsissue te maken! Ik denk, dat dit ertoe bijdraagt, dat de betrokkenheid van de burgers aanzienlijk zal verhogen.
Een verzonnen naam SWF waar de echte Westfriezen in Noord-Holland zich kapot aan ergeren en terrecht! Het lijkt op plagiaat. Poten af van West-Friesland en de Westfriezen.
Vanuit het perspectief van de Friese kustlijn van Warns tot Cornwerderzand zijn het sinds mensenheugenis onze overburen! Deze historische goede relatie (hedendaags voorbeeld de IJsclubs) met de dorpen aan gene zijde van de voormalige Zuiderzee mag nimmer worden aangetast. Helemaal niet door een gemeentelijke herindeling. Vaak zochten onze voorouders Zuiderzeevissers bij zwaar weer in vorige eeuwen een veilige en gastvrije haven aan de West Friese Kust
De naam SWF is besprenkeld met spruitjesgeur. Inmiddels door de voorgeschiedenis bezoedeld met kneuterigheid en kortzichtigheid. Zoiets vraagt om iets geheel nieuws. Een totaal andere aanpak! Een nieuw begin! Een nieuwe naam zelfs! Een Compacte Naam! Een wervende naam geschikt voor Social Media! Een naam met een ijzersterke verbinding met de Historie! "NIJ HANZA" !
 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel