Doorgaan naar hoofdcontent

In de rij voor een kaartje voor de Bonte Sneeker Avond

Rijen dik vanmorgen bij Makelaardij Hoekstra aan de Westersingel. De laatste loodjes van de kaartverkoop voor de BSA in Sneek. Mooi zo'n rij. Als je goed kijkt zie je een maatschappelijke dwarsdoorsnede van de Sneker bevolking. Als geen anderen spelen de lijsttrekkers Bertus en Jan daar bijzonder slim en handig op in. Altijd charmant naar de dames en grappig naar de heren, dat wel. Maar houdt ze in de gaten! De heren zijn nu nog ieder apart aan het actievoeren. Straks drinken ze een borrel en maken ze vervolgens snel samen een lijst om nog meer stremmen te trekken.
Saillant detail is, dat de bekende Sneker advocaat  Meester D.C.P. van Poiesz Advocaten Sneek in de zaal onder het publiek aanwezig is om de heren van mogelijke rechtsbijstand te voorzien.
De derde colonne en de mastodonten in de Stad maken zich ernstig zorgen over het toekomstige beleid van Jan en Bertus! "Wie stopt die gasten"?  hoor je steeds meer in het ontevreden informele sneker circuit.
Op onderstaande foto lever ik het onomstotelijke bewijs, dat Bertus en Jan al stiekem onderhandelen en het op een akkoordje gooien. Enkele kennelijk (opzettelijk) uitgelekte punten: "Nijefurd wud de fietsestalling fan Sneek, ' t Wipoadium kom terug en de Swatte Swanen in het Wilhelminipark mutte fedwine." 
Waar waren de echte Sneker paparazzis vanmorgen vroeg om dit laakbare gedrag van deze belangrijke en invloedrijke lijsttrekkers vast te leggen en aan de kaak te stellen?
Een bijzonder ernstige zaak waarvoor ik vorige week al de nodige aandacht voor vroeg.  Lees verder.
 

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.