Doorgaan naar hoofdcontent

I.M. Leo Poiesz #Sneek Zippo - Leo

In verband met het overlijden van stadgenoot Leo Poiesz hierbij nogmaals en uit respect voor Leo en zijn familie, mijn blogje van 20 juli 2007. 
Henk van der Veer had disse week 'n rondee-voe in 'e binnestad met Leo ‘Knak’ Poiesz. Glasoloog in 't dagelijkse leven. Jaren leden....'k rookte toen noch suwat 'n pakje Samson per dach kwam 'k winterdachs, sundachs wel faakes efen bij 't foetballen. Hubert Sneek an de Lemmerweg. Harry Koenen, Sipke Bleeker en Peter Schat waren de sleutelspeulers bij Sneek. Hoofdklasse! In de rust stoan'k 'n kear langs de lijn, tefallig naest Leo Poiesz. We kenne mekaar niet persoanlik, mar at je al heel lang in Sneek woane, weet je wel wie-wie-is! Temeenste su fegaet 't mij! Bovendien kan je Leo niet over 't hooft sien. Op ' n gegeven moment draeide Leo een sjekje en froech an mij ' n fuurtsje. Natuerlik aerselde 'k gin moment om an't fesoek fan Leo te foldoen.
Ik had destieds 'n eksklusieve, stoere sigaretteansteker op zak.
'n Zippo!
'n Fesamelding (collectors-item) fan 't suverste water en in dy jaren heast niet te krijen.
In Sneek had sigareboer Henk Stuurop in de Kruizebroeder sun aensteker seker noch niet op foarraad.
Ik pak'm ut de busse, klap 't deksel open en geef met myn duum 'n feech over 't staelen wieltsje, dat 't fuursteentsje toesjeare mut.
'k sette met faste haen, Leo syn zware van Nelle in 'n braen!
Hy kykt naar myn zippoaensteker, fefolgens kiekt hij my an en seit:
"Hoe komstou an dat Peteroleumstel?"

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel