Doorgaan naar hoofdcontent

Skraale Jan en Bertus mutte stopt wudde!!!

Het Sneeker Nieuwsblad berichtte donderdag j.l. al over het 10-jarig Jubileum van de Jaardach van de enige echte sneeker diva Heabelstje de Jong in de grote zaal van de Walrus te Sneek.
Het leek der foorich jaar al een bitsje op. Jan en Bertus binne wat ut 't load slagen. Su binnen sichself niet. Geldingsdrang of midlifekrises, ik weet 't niet.
Ik seg: "Korte lontsjes en een bitsje suver nuver oppe graat.
"Op sich niks mis met, mar krij-nou-wat. Dy mannen gaane waarempel oek noch in de polityk.
Lijst 13A RKP Staat voor Roe-koerdische Partij met Jan syn kop op een aanplakbiljet.
Ik skrok my lam! Bertus daarenteugen staat met syn hassens op Lijst 13 de TROS  
Dat staat voor Trots op Sneek. Beiden binne de oogappeltsjes fan Heabeltsje en hewwe 'n groate familiaanhang inne Stad. Alleen al derom binne se, sun bitsje goed foor elk fan de helft fanne stemmen. 't Is mar krekt wie de sterkste seksapiel op Molly het.
Gin absolute meerderhyd op foorhaan dus,  foor een van beiden!
Das mar goed, oek gelukkich, want at disse mannen werklik anne macht komme, mut de broekriem ansnoert wudde en blieft de gulp dicht.
Mutte we allemaal metbetale foor hun liefhebberijen: Vrouwen, Drank en Duuven.
Mooie wudden en faage beloften in het Sneeker Nieuwsblad. We gaan met synallen 'n beroerde tied tegemoet. Saterdach hewwe der op de Markstraat al een foorproefje fan had.
Kenne we ons alvast voorbereide op de donkere duustere middeleeuwen, die kommen gaan.
Ridders met en sonder peerden, lijf-eigenen en ratten bij de fleet. Nou ik bin fandaach langs die kraampjes onder de Groate Kerk langs lopen en ik sach "doffe ellende"
't Skrale freten stookt op een houtstookt fuurtsje komt je de noosgaten uut. Opwonden feskrikte lui op straat! 't Politieke nieuws het sich inmiddels deur de Stad fespreid. "Se mutte wat an die Bertus en die Jan doen."
"Stel dat se de lappen bij elkaar gooie?"  Dan gaat 't oppe harsses fekeert, wat ik je brom!
Natuurlik laate we dat niet gebeure, meensen. Ik roep alle sneeker papparazzi's, bloggers, face-en dach boekers, twitteraars en andere digitale swelchjes op, om ' t maatskappelik midden-feld fan Sneek met-een noadgang-te-mobiliseren.
Doel? "Een gedoochakkoord met dy mannen sluute" natuurlik dat is de opdracht! Onderhannele! Een akkoord noch foor de Jaardach fan Heabeltsje.
Su mutte inne stringen houden en teugen sichself beskermt wudde, andes komt 't niet goed met Jan en Bertus en met Sneek. Forza meensen.... 't is fijf-foor-twaalef !!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel