Doorgaan naar hoofdcontent

De Les van een weekje Griep

Vandaag voor het eerst weer een beetje bij de les. Afgelopen week hadden R en ik beiden de Beaujolais Primeur van de influenza. Keywords: hoesten, niesen, hoofdpijn en als voornaamste bezigheid een beetje zappend op de bank. Omhangen in plaats van zitten. Zinvolle dagelijkseactiviteiten zoals werken, hardlopen, bloggen en twitteren daalden even tot het absolute nulpunt. Veel journaal op TV gezien. Om het uur! Elke morgen stond het dagelijkse nieuws al vroeg in kalk en cement. De items herhaalden zich daarna met de regelmaat van de klok. Strontvervelend natuurlijk, maar ja...bij gebrek aan beter. Een klein mannetje viel mij deze week in het bijzonder op: ene Sarkozy een soort van mini-kabouter met donkerbruine daden uit een vorige eeuw. Voor de looks staand achter een microfoon op een sinaasappelkistje! Waar een kleine man groot in kan zijn. Hij heeft het voor- het-zeggen in een van de grootste landen in het Europa van Aujourdhui. 
Ik zeg "ik heb niks met zo'n hoogwaardigheidsbekleder" Een dodelijk eufemisme in dit blogje, natuurlijk, maar er zijn volkstammen daar en hier, die wel achter dergelijke types aanlopen.
Daar kan ik dan echt moedeloos van worden. Helemaal als je ook nog koortsig van de griep bent,
Maaarrrr.....Niet hopeloos natuurlijk! Mijn vader zaliger (God heeft zijn Ziel, gelukkig!) vond het woord hopeloos onbijbels. Ik ook!
Bestaan dergelijke onderwijzende vaders eigenlijk nog? Ik hoop het!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer