Doorgaan naar hoofdcontent

Ecologie onder de Zon

Om de lezers van dit weblog een indruk te geven welke konkrete resultaten deze blogger bereikt met zijn werk onder de zon bij de Dienst Landelijk Gebied (DLG) maakte ik een foto van een element in het landschap. De plannen voor dit element in het landschap nabij Oudehaske werden in 1999 gemaakt. Kort gezegd:het doel hiervan is een ecologische verbingszone voor de migratie (trek) van dieren en planten. Het is een klein onderdeel van een grote zone tussen het natuurgebied de Deelen en de rivier Tjonger. De dwarsdoorsnede op de bestekstekening zie je - elf jaar later- terug op de foto anno 2010!
Van rechts naar links zie je oplopend van laag naar hoog het talud van een weiland met grazende schapen, een waterloop, plasdras met riet en ruigte en vervolgens een beplanting van loofhout.
Een mooi landschapsbeeld, waaraan je niet direct ziet, dat dit stukje natuur achter de tekentafel ontworpen is.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond