Doorgaan naar hoofdcontent

Skutsjesilen Staveren 2010

In deze foto zie je op een zwaar bewolkte zaterdagmiddag het perspectief van het gemiddelde publiek, tijdens het Skûtsjesilen 2010 aan de dijk te Stavoren. Dit is ook de enige reden om deze race verder snel te vergeten. Gelukkig was de aanwezigheid van de Sneker speaker/commentator Henk Doevendans nog een lichtpuntje. Hij gaf een deskundige "live" toelichting op de wedstrijd. Dat maakte het, daar op de Dijk nog een beetje draagbaar!
Zodoende kon het overgebleven "diehard" publiek, dat door wind en motregen nog niet  huiswaarts was gekeerd, alsnog een bepaald beeld vormen van de race. Natuurlijk was het na afloop zoals altijd beregezellig in Stavoren. Hotspots: de Sluis, de Haven, de Horeca, en natuurlijk het Station, annex de Groot's Watersportwinkel. Het skûtsjesilen op Starem heeft voor mij een hoog jaarlijks reünie-gehalte. Gelukkig zijn er ook nog eens Allemaal Snekers op de been: fens van onze onvolprezen Sneker Pan.
Ik twitter zaterdagavond, ook voor mijn internationale volgers, het volgende " #Sneek Forget Starum Today. Focus on IFKS Sailing at Hylpen on the 7 th of august 2010"
Nou su!Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel