Doorgaan naar hoofdcontent

Sixties

HYLPEN-LIVERPOOL. Lagere schoolmaat en autochtone Oer Hylper Roelof Valk en zijn vrouw Hennie zijn onlangs enkele dagen in Liverpool geweest. De bakermat van de Merseybeat. Hij mailt mij het volgende:
"Liverpool een stad waar muziek in zit", aldus Roelof. In  de meeste café's speelden bandjes en traden zangers op die, hoe kan het ook anders, heel veel sixties muziek speelden.
Zittend in de zon aan de Mersey hebben we bijzonder genoten, Hennie en ik. Lekker weg dromen. Ik dacht: "Hier is alles begonnen"  "Stel je voor, dat ik hier was geboren, dan gingen we 's avonds naar de Cavern, dan hadden we zeker The Beatles ontmoet"
Er kwam een donkere wolk voorbij en de zon verdweeen. We zijn verder gelopen en vervolgden onze weg naar de beroemde plaatsen Penny Lane, Strawbery Fields en de Beatlesstore. Naar de geboortehuizen van John Lennon ,Paul Mcartney, Ring Starr en George Harrison. Alles hebben we gezien. Souveniers en divese posters van de FAB Four gekocht en nog veel meer.
Roelof besluit zijn enthousiaste verhaal: "Toen ik thuis kwam dacht ik wat ben ik blij dat ik de sixties bewust heb meegemaakt"
Ik kan dit alleen maar beamen, Roelof. We deelden samen de openbaar lagere school, de muziek en de sixties in Hylpen. Life-Proof, so to speak! Zoiets neemt niemand ons meer af!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond