Doorgaan naar hoofdcontent

Familymatters in Spain

18 PÁÍSES INSCRITOS , 25 DELEGACIONES DE EUROPA Y MÁS DE 100 COMPETIDORES .
Één van die honderd deelnemers is Peter Smit. "Iedereen is super-fit en dus in principe titelkandidaat." aldus Peter, die op de foto hiernaast het krachtsverschil aangeeft in zijn gewichtsklasse, het lichtgewicht < 70 kg, aan een aandachtige luisterende bekende.
Lichtgewicht Kyokushin Karateka Peter Smit s-m-s-te dat hij vanmiddag ontspannend in de korte broek over de Rambla in Barcelona liep.Vanavond vindt de weging plaats. Zaterdagmiddag rond de klok van drieën slaat het Uur van de Waarheid en moet hij aan de bak, daar in de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona. De sfeer in het Sneker Kyokushin Karate Team is uitstekend. Iedereen kent elkaar door en door en ze hebben er met zijn allen een lange reeks van mokerharde trainingen en sparringspartijen op zitten. Spannend zo'n groot toernooi. Confronterend ook. Met veel publiek en zo oog-in-oog in een belangrijke wedstrijd met je tegenstander op de mat in de ring. Beiden geconcentreerd loerend op die ogenblikkelijke afstraffing van dat ene foutje in de dekking van je opponent. Ga-der-maar-maar-aan-staan! Alleen bij een voorsprong op punten of een knock-out ben je helemaal zeker van de overwinning in het gevecht. Voor de rest  ben je sterk afhankelijk zijn van de jury, die bestaat uit één hoofdscheidsrechter en vier hoekscheidsrechters. Deze jury bepaalt, mogelijk na uiterlijk twee verlengingen de uitslag. Ik volg de voortgang van het toernooi op het weblog, dat verslaggever Johan Vogelzang continu ter plaatse in Barcelona aan het verversen is. Morgenavond weten we meer!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel