Doorgaan naar hoofdcontent

Uit de Balkster Courant:

Hindeloopen: Karateka met Hylper roots

Geplaatst door redactie op 28/05, 08:34 uur.
HYLPEN/BARCELONA – Karateka Peter Smit (zoon van oud-Hylper Anske Smit en kleinzoon van voormalige Hylper Nijefurd-wethouder Michiel Bosma) doet zaterdag 5 juni mee aan het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate (full contact) in Barcelona. Het wordt de derde EK-deelname voor de 34-jarige lichtgewicht Smit.
De geboren en getogen Sneker – die mai sien âlders jitte altied Hylpers proattet - deed eerder mee aan de EK’s in Madrid, Litouwen en nu dus in Barcelona. Of hij tot de kanshebbers behoort is afwachten, in principe is elke deelnemer kanshebber. Smit heeft met zijn kwartfinale bij het wereldkampioenschap in Okinawa (Japan) in januari 2008 bewezen tot de wereldtop te behoren. Vorig jaar presteerde hij uitstekend met tweede plaatsen op het Welsh Open en bij de internationale Waterpoort Cup. Bij de Nagoya Samuari Cup in november vorig jaar bereikte hij de laatste acht.
Qua kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit staat lichtgewicht Smit er op dit moment zeer goed voor en hij is blessurevrij, ook niet onbelangrijk. Samen met vier andere karateka’s van F en F komt hij in Barcelona in actie. Sportclub F en F The Inner Way heeft Sneek als hoofdlocatie en geeft ook karatetrainingen in Leeuwarden, Heerenveen, Gorredijk, Joure, Bolsward en Franeker.
De voorbereidingen van de karateka’s zijn dagelijks te volgen op http://fenfekbarcelona2010.blogspot.com/

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel