Doorgaan naar hoofdcontent

Springcamp in Sneek

SNEEK - Ruim 80 karateka’s uit Friesland maakten vrijdagavond 23 april in de gymzaal van het RSG in Sneek hun opwachting op de eerste training van het jaarlijkse Kyokushin Karate Spring Camp van Sportclub F en F The Inner Way. Ongeveer de helft van het totaal aantal deelnemers vond tijdens het weekend onderkomen in het Stayokay hotel aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek. De rest bleef gewoon thuis slapen.

Gedurende dit driedaagse trainingsweekend kregen de karateka’s in de gymzaal en in de dojo van F en F aan het Veemarktplein les van een team van internationale karate-instructeurs uit Polen, Denemarken en Sneek. Vrijdagavond was zogezegd de aftrap die begon met een algemene training waarin de kihon (basistechnieken red.) en de ido geiko (basistechnieken in loopvorm red.) de revue passeerden.

Zaterdagochtend werd zowel voor als na het ontbijt getraind en ’s middags na de lunch was er een karate-examen gepland waaraan in totaal 32 karateka’s deelnamen. De examencommissie, die bestond uit de Sensei’s Rauno Rosenqvist (Denemarken), Krzysztof Brzozowski (Polen), Sensei Mark Potma (Nederland) en Sensei Frank Liew-On (Nederland), beoordeelde de deelnemers op de onderdelen kata, ippon kumite en kihon.

De kandidaten lieten zich van hun beste kant zien en dat zorgde ervoor dat het niveau van hoog lag. Dit was merkbaar in het resultaat: bijna alle kandidaten behaalden hun examen. De deelnemers die het examen net niet haalden, kunnen op zaterdag 3 juli nog een poging wagen.

Naast de nodige sportieve inspanning was er natuurlijk ook ruimte voor de noodzakelijke ontspanning. Zaterdagavond ontspanden de karateka’s zich met een speciale Spring Camp-uitvoering van de Saltshaker dansavond.

Zondagochtend stond er voor het ontbijt meteen weer een training op het programma, een pittige met algemene onderdelen voor het fysieke gestel zoals onder andere hardlopen. Aan het eind van de ochtend en begin van de middag rond het sparring-gedeelte van het eerder genoemde examen op het programma. Dat werd zeer pittig: de jeugdige en ook de oudere karateka’s met gele band moesten 15 partijen volle bak sparren. Diegenen met een groene band kregen zelfs 22 keer een sparring-partner tegenover zich.

‘s Middags rond de klok van 16.00 uur werd het Spring Camp afgesloten met de diploma-uitreiking in de dojo aan het Veemarktplein met uiteraard daarna de traditionele Sayonara (het afscheid, red.). Het complete fotoverslag van dit weekend kun je vinden op www.sportclubfenf.nl. Voor de wedstrijdgroep van Sportclub F en F The Inner Way was dit tevens het startsein van de (trainings)campagne naar het EK Kyokushin Karate, dat op zaterdag 4 juni in Barcelona plaatsvindt.

Wil je weten wat voor werk karateka´s van dit niveau dagelijks verrichten, kijk dan vanaf naar het speciale internetdagboek dat wordt bijgehouden over de EKdeelnemers van F en F, tot en met het EK.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.