Doorgaan naar hoofdcontent

Botten als deurmatten

Hoewel zeevis, voelt de bot zich prima thuis in zoet water. Dat weet de enige echte Hylper IJsselmeervisser Pieter Bootsma natuurlijk als geen ander. Hij weet precies de plekken waar hij ze met zijn netten kan vangen. Hij rookte vanmiddag deze deurmatten voor zijn schuurtje. De bot heeft een veel eentoniger gekleurde bovenzijde dan de schol, van bijna zwart tot donkergroen. Soms treft je roestkleurige vekken aan, die nooit zo helder oranje zijn dan bij de schol. De onderzijde is roomwit.
Pieter rookt ze hier op ongeveer zestig graden. "Dan smaken ze verreweg het lekkerst" aldus Pieter. Hij kan tijdens het roken de kast nog gemakkelijk met de handpalm aanraken.
Als ze klaar zijn, worden ze vanavond nog met de meeste soorten van genoegen thuis genuttigd bij stadgenoot Auke Meines.
Ze smaken het allerbest, samen met Beerenburg in ruim bemeten romers!Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel