Doorgaan naar hoofdcontent

Snekermiddag 2010 bij Cafe Vellinga (De Veehandel)

Ik rijd op mijn fiets in noordelijke richting de veemerk over en zie, dat de ramen van Café Vellinga dikbeslagen zijn, Buiten is het zonnig maar fris. Ik heb kouwe kloetsen. Binnen is het lekker warm en een beetje benauwd. 
Dat heb je als er veel mensen binnen zijn. Zeg maar gerust mudjevol. Mooi voor organisatoren Wiebe Dooper en Gerard de Boer. Nico en Kathy samen met hun crew zijn er ook helemaal klaar voor.
Ik kom binnen, samen met R. Hang mijn lange grijze lange jas en rooie sjaal op de karakteristieke kapstok. Mijn rooie Timberland schoenen thuis net nog gepoetst als een passend ensemble, althans dat denk ik zelf. Mijn bril is beslagen. Zegt een niet nader bij naam te noemen Sneker in het voorbijgaan:"Hest dyn bril in'e koelkast legge laten??" Kijk dan weet je metéén, dat je binnen bent bij Cafe Vellinga en wel op de Sneker Middag 2010. Veel bekende en onbekende gezichten. 
Gouden sfeer. Het wordt een prachtige middag, dat voel ik nu al. As Usual, Eerst koffie, later rode wijn. 
Vandaag geen ellenlange verhalen, maar een praktisch fotoverslag a la Gert Jan Dröge, met ondertitels en beetje commentaar, nou ja..... siën mar!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel