Doorgaan naar hoofdcontent

Droomstart Van Oen deren

Uit doorgaans wel ingelichte bronnen (sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, maar ook uit eigen mondelinge contacten in de streek) wordt nogmaals bevestigd, dat de Koudumer aktiegroep Van Oen deren versterkt met enkele eigenzinnige FNP adepten tegen de herindeling van de nieuwe gemeente Zuidwest Friesland,  zich beraadt op nieuwe stappen.
Het gonst van de geruchten. In het diepste geheim treffen ze voorbereidingen om een nieuwe gemeentelijke politieke partij op te richten.
Hun voornaamste doel is om de herindeling opnieuw weer controversieel verklaard te krijgen. Vervolgens wil men dan meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen. Voorlopig eerst als one-issue-partij. In een later stadium wil men de partij van onderop verder uitbouwen. Lobbyisten worden ingehuurd om premier Balkenende op dit punt te bewerken. Kennelijk worden kosten nog moeite gespaard! Hij liet inmiddels via zijn woordvoerder weten: "Ik buig niet naar links en ik buig niet naar rechts"
Intussen wordt er dit weekend in het diepste geheim verder onderhandeld over het lijsttrekkerschap en de naam van de Nieuwe Partij. Het schijnt, dat vertegenwoordigers uit Hylpen behoorlijk dwars liggen en met een scheiding dreigen. Zij willen hun eigen cultuurhistorie keihard binnen het nieuwe verkiezingsprogramma gewaarborgd zien!
Maar voorlopig zit men nog met elkaar aan tafel. Er is naar buiten toe nog geen vuiltje aan de lucht.
Zegslieden en sympathisanten afkomstig uit de democratische haarvaten van de dorpen Koudum en Tjerkwerd, maar ook anderen en betrokken jongeren uit kringen van diverse door de overheid gedoogde zuipketen op het groene platteland van Nijefurd en Wymbritseradiel staan achter het idee van een nieuwe gemeente partij. Zij zijn benieuwd naar de wijze waarop de nieuwe Partij zich aanstaande donderdag in Sneek zal presenteren en wie de lijsttrekker wordt. "Als het allemaal lukt, dan stemmen we er natuurlijk op! zo liet één van de oudere bezoekers van de leugenbank op haven in Workum desgevraagd enthousiast weten.
De presentatie van de Nieuwe Gemeentelijke Partij op locatie in het Hotel Van der Valk wordt door de meesten gekwalificeerd als een Primeur en een buitengewoon briljant idee.
"Het is in ieder geval een droomstart, zo'n kick-off in het hol-van-de leeuw: de gedoodverfde hoofdplaats Sneek" aldus een tweede woning bezitter uit Gaastmeeer.
We zullen het zien en meemaken aanstaande donderdag om 10:00 uur bij Hotel Van der Valk in Sneek.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel